O nama – Restoran Porto

Dobro došli u restoran Porto
O nama

Utemeljen na dvodecenijskom iskustvu istoimenog restorana u Budvi, koji je jedan od najkvalitetnijih i najprijatnijih restorana na Crnogoskoj obali, podgorički restoran Porto je elaborirao suštinu mediteranske kuhinje i baštini esencijalne ukuse mora.
Restoran Porto je inspirativna oaza u centru grada, adresa na koju se sa sigurnošću ide i koja se preporučuje i stranim gostima u svako doba godine. Osim dobre hrane tu je i „doza sunca i mora“ kao i rustičnog ambijenta u kojem je smješten i kamin na drva kao u starim kućama i konobama na primorju.
Mala mediteranska „džungla“ prostire se na 600 kvadrata (105 sjedećih mjesta) stvorena je sa velikom vizijom, prije svega iskustva boravka u takvim, prirodnim ambijentima širom svijeta ali i iskustvu i poznavanju restoraterstva od strane vlasnika restorana.

Restoran
Udobno & Romantično

Restoran Porto ima autentičan jelovnik, inspirisan lokalnim, sa modernim varijacijama u potpuno autentičnoj kreaciji, zasnovan na striktnoj nabavci svježe izlovljene ribe od primorskih ribara na principu snabdijevanja dnevnim ulovom, plodovima mora, organskom povrću, domaćim tjesteninama…Vrhunskom maslinovom ulju i mediteranskim začinima. Izdvajamo specijalitet koji možete kod nas samo ovdje probati: riba iz krušne peći. na drva. Vina u ovom restoranu,  imaju počasno mjesto – svojevrsnu restoransku vinariju, a na vinskoj karti je u ponudi preko 115 etiketa vrhunskih vina iz cijelog svijeta.

Ambijent i ponuda restorana prenijeli su onaj šarm restorana smještenih među zidinama starih, primorskih gradova ili konoba usred maslinjaka nadomak mora. Jer, enterijer restorana je u potpunosti u sadejstvu sa mediranskom gastronomskom pričom, stolovi su među maslinama i palmama, uz kamene zidove se penju puzavice, voda žubori u fontani, i ptice cvrkuću, ribice plivaju u akvarijumu, vidite nebo iz restorana i sunce koje se probija kroz krov.